Hudson-Odoi voelt klik met Ziyech: "We kennen elkaars kracht"

12 januari 2021, 20:50

Callum Hudson-Odoi geniet van de samenwerking met Hakim Ziyech in de aanval van Chelsea. In het bekerduel met Morecambe (0-4 winst) vonden de twee elkaar blindelings. Dat leidde eenmaal tot een doelpunt. Een paar minuten na rust maakte Hudson-Odoi na een splijtende pass van Ziyech het derde doelpunt van Chelsea.

"Hakim en ik hebben een klik. We kennen elkaars kracht en weten wat de ander kan", vertelt Hudson-Odoi op de clubsite. De Engelsman legt uit hoe de 3-0 tegen Morecambe totstandkwam. "Zodra hij de bal kreeg, maakte ik een loopactie omdat ik weet dat hij zulke ballen kan geven. Het was een geweldige pass achter de verdediging van hem."

Ziyech maakte op 3 januari zijn rentree na een kleine maand geblesseerd te zijn geweest. De spelmaker maakt in zijn eerste maanden in dienst van Chelsea een goede indruk. In de Premier League was hij tot nu toe goed voor één doelpunt en drie assists in acht wedstrijden.

Chelsea komt zaterdag weer in actie in de Premier League. Dan staat de stadsderby tegen Fulham op het programma. In Engeland doet het gerucht de ronde dat clubeigenaar Roman Abramovich eraan denkt oud-trainer Avram Grant toe te voegen aan de technische staf van Frank Lampard, die het moeilijk heeft bij The Blues.