Vitesse zet uitstekende reeks voort en meldt zich naast Ajax

12 januari 2021, 20:42   Bijgewerkt: 13 januari 2021, 00:05

Vitesse heeft de goede reeks in de Eredivisie voortgezet tegen FC Utrecht. De mannen van trainer Thomas Letsch boekten dinsdagavond een solide 1-0 overwinning door een doelpunt van Danilho Doekhi en komen daardoor op gelijke hoogte met koploper Ajax. De Amsterdammers staan op doelsaldo nog bovenaan en komen later in de week in actie tegen FC Twente.

De 'nummer 4-wedstrijd' tussen Vitesse en Utrecht stond in het teken van Theo Bos en David di Tomasso. Vitesse-icoon Bos overleed in 2013 aan de gevolgen van kanker. De ploeg uit Arnhem speelde daarom in speciale KWF-shirts, die na afloop geveild zullen worden. De opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding, dat onderzoek doet in de strijd tegen de ziekte. Bij Utrecht zal nummer 4 altijd in het teken staan van verdediger Di Tomasso, die in 2005 in zijn slaap overleed na een hartaanval.

Het was een beloning voor Doekhi, maar zeker ook voor Dasa. De rechtsback van Vitesse zat de hele eerste helft op de brommer en maakte de nodige meters langs de zijlijn. De Utrecht-spelers leken geen flauw benul te hebben hoe ze Vitesse, in de gebruikelijke 5-3-2-formatie, af moesten stoppen.

Vitesse bleef kinderlijk eenvoudig overeind en bracht op die manier een mooi eerbetoon aan clubicoon Bos. Het elftal blijft goed meedraaien in de top van de Eredivisie en meldt zich met 35 punten naast koploper Ajax, dat nog wel een wedstrijd te spelen heeft. Utrecht blijft kwakkelen en heeft na speelronde zestien maar liefst zeventien punten minder dan tegenstander Vitesse.

Opstellingen en beoordelingen*

Vitesse: Remko Pasveer 6; Eli Dasa 8, Danilho Doekhi 7, Riechedly Bazoer 6,5 (75. Tomás Hájek -), Jacob Rasmussen 6,5, Maximilian Wittek 7; Matús Bero 6,5, Thomas Bruns 6 (84. Idrissa Touré -), Oussama Tannane 7 (89. Alois Oroz -); Oussama Darfalou 6,5 (75. Daan Huisman -), Loïs Openda 6 (75. Thomas Buitink -)

FC Utrecht: Eric Oelschlägel 5; Mark van der Maarel 4,5 (58. Sylian Mokono 6), Willem Janssen 6, Benaissa Benamar 5,5, Django Warmerdam 6; Adam Maher 5,5, Joris van Overeem 5,5 (80. Adrián Dalmau -), Simon Gustafson 4 (58. Moussa Sylla 5,5); Gyrano Kerk 4, Sander van de Streek 4,5, Mimoun Mahi 5,5

Man of the Match: Eli Dasa

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen