De Jong voelt zich prettig bij nieuwe, aanvallendere rol

12 januari 2021, 20:14

Frenkie de Jong nam dinsdag plaats naast Ronald Koeman om vooruit te blikken op de halve finale van Spaanse Super Cup tegen Real Sociedad. De 23-jarige middenvelder verkeert de laatste tijd in uitstekende doen, wat volgens hemzelf te maken heeft met zijn veranderde rol in het team van Koeman.

De Jong vervult de laatste weken een aanvallendere rol bij Barça. Daardoor is de voormalig Ajacied ook steeds vaker bij doelpunten betrokken. "De laatste wedstrijden heb ik op een wat andere positie gespeeld. Ik speel nu meer naar voren. De trainer heeft mij gevraagd meer te helpen in de aanval en daar voel ik mij prettig bij", aldus De Jong.

Met drie overwinningen in de Spaanse competitie is FC Barcelona het nieuwe seizoen goed begonnen. "We voelen ons goed en hebben ons als team de laatste wedstrijden verbeterd. Ons spel verloopt vloeiender en we winnen aan vertrouwen", vervolgde De Jong, die sinds begin december goed was voor twee doelpunten en twee assists in La Liga.

Met FC Barcelona kan hij deze week zijn eerste prijs pakken. In de halve finale van de Super Cup neemt Barça het woensdag op tegen Real Sociedad. In de eventuele finale treffen de Catalanen Real Madrid of Athletic Bilbao. "We willen de Super Cup winnen, maar moeten eerst Real Sociedad verslaan. We spelen tegen een sterk team. Het wordt lastig, maar we moeten de finale bereiken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen