Promes voelt zich gevleid door compliment Ten Hag

12 januari 2021, 19:43   Bijgewerkt: 12 januari 2021, 20:15

Quincy Promes vervulde zondag een belangrijke rol in het 2-2 gelijkspel van Ajax tegen PSV. De veelbesproken aanvaller scoorde vlak voor rust de belangrijke aansluitingstreffer en kreeg na afloop van de wedstrijd een compliment van Erik ten Hag. Volgens de trainer nam Promes samen met Nicolas Tagliafico en Dusan Tadic zijn team op sleeptouw.

"Dat is een groot compliment", reageert Promes twee dagen later in een interview met Ajax TV. "Op het veld probeer ik een verlengstuk van de trainer te zijn. In grote wedstrijden hebben we leiders nodig, jongens die het team op sleeptouw nemen. Of ik dat ben of Nico of Dusan, we moeten het allemaal doen."

Tegen PSV speelde Promes voor het eerst samen met Sébastien Haller, de voor 22,5 miljoen euro overgekomen spits van West Ham United. "Hij hield de ballen goed bij zich. Bij de tweede goal was hij betrokken met een assist. Hij bracht bravoure een rust in het team, wat we nodig hadden. Ik denk dat hij mag terugkijken op een goede invalbeurt."

Januari begon voor Ajax met een topwedstrijd. Deze maand nemen de Amsterdammers het ook nog op tegen onder meer FC Twente, Feyenoord, en AZ. "Een zwaar programma, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we deze maand goed zullen doorkomen. We voelen ons goed, we hebben er een aanwinst bij en de spelers worden weer fit."

Ajax speelt donderdag tegen FC Twente, dat eerder dit seizoen met 1-2 won de Johan Cruijff ArenA. "Ik verwacht geen grote problemen als wij hun aanval onder bedwang houden en zelf het beste van ons spel laten zien. Omdat zij van ons hebben gewonnen, hebben we nog een appeltje met ze te schillen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen