PSV bevestigt transfer Hendrix naar Spartak Moskou

PSV bevestigt transfer Hendrix naar Spartak Moskou

12 januari 2021 – Jorrit Hendrix verlaat PSV. De Eindhovenaren bevestigen maandag dat er een akkoord is bereikt met Spartak Moskou over de transfervoorwaarden. Als de laatste plooien zijn gladgestreken en Hendrix de medische keuring met succes doorstaat, tekent de 25-jarige middenvelder een contract bij de Russische club.Hendrix streek in 2004 neer in de jeugdopleiding van PSV en debuteerde negen jaar later in de hoofdmacht. Met de Eindhovense club won hij driemaal de landstitel en twee keer de Johan Cruijff Schaal. In totaal kwam hij tot 238 wedstrijden voor PSV, waarvan 173 in de Eredivisie. Dit seizoen kwam Hendrix onder Roger Schmidt weinig aan spelen toe.

"Jorrit is van grote waarde geweest voor PSV. Ik spreek namens de gehele club als ik zeg dat we hem deze overstap van harte gunnen", zegt technisch manager John de Jong. "Jorrit heeft zijn sporen als PSV'er verdiend. Hij is op jonge leeftijd naar PSV gekomen, is hier uitgegroeid tot een belangrijke A-selectiespeler en heeft een grote bijdrage geleverd aan het behalen van meerdere prijzen. Zo zien we dat graag. We wensen Jorrit heel veel geluk en succes bij zijn nieuwe club."

Voor Hendrix komt er een einde aan een periode van ruim zestien jaar als speler van PSV. "In het leven geldt: er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Een heel groot gedeelte van mijn leven heeft in het teken gestaan van PSV. Daar ben ik trots op", zegt hij. "Er zijn tal van mooie herinneringen. Van de kampioen- en vriendschappen tot mijn debuut als international van het Nederlands elftal in het Philips Stadion. Ik ben een echte PSV'er en draag de club, de mensen die hier werken en de supporters voor altijd een warm hart toe. Met die gedachte in mijn achterhoofd vertrek ik. Ik kijk ik uit naar een nieuw avontuur bij een topclub in een sterke competitie."

Hendrix vertrekt donderdag naar Dubai, waar Spartak Moskou een trainingskamp belegt. Daar wordt de medische keuring uitgevoerd en de resterende formaliteiten afgerond. PSV neemt woensdag tijdens het duel met AZ afscheid van Hendrix. Met de transfer is naar verluidt 700.000 euro gemoeid.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 7 maart 2021

  2. zaterdag 6 maart 2021