Booy ziet perfecte match tussen Dost en Club Brugge

12 januari 2021, 17:02

Bas Dost was zondag bij zijn debuut direct belangrijk voor Club Brugge. Na dertien minuten opende de Nederlandse spits de score tegen STVV, waarmee hij een 1-2 zege inleidde. René Eijkelkamp en Foeke Booy zijn ervan overtuigd dat Dost en Club Brugge een perfecte match zijn.

Dost maakte deze transferperiode voor naar verluidt vier miljoen euro de overstap van Eintracht Frankfurt naar Club Brugge. Booy was naar eigen zeggen positief verrast door de transfer. "Het zegt iets over de slagkracht en ambitie van Club, want Dost neemt geen genoegen met een team dat alleen in de nationale competitie iets wil betekenen. Hij wil zich ook in Europa laten zien. Hij is een sterke spits die het klappen van de zweep kent. Eén ding staat vast: hij gaat doelpunten maken", vertelt de oud-speler van Club Brugge in een interview met Het Nieuwsblad.

Booy, tegenwoordig als technisch manager in dienst van SC Cambuur, is ervan overtuigd dat Dost zal slagen in de Belgische competitie. "Het komt erop aan Dost te bedienen in de zestien en bij Club weet je dat die ballen zullen komen. Club is een ploeg die ook kan dreigen uit de tweede of zelfs de derde lijn, met de opkomende backs. Daar kan Dost zijn voordeel mee doen."

Qua stijl lijkt Dost wel wat op Eijkelkamp, die net als Booy een verleden heeft in Brugge. "Er zijn zeker vergelijkingspunten", zegt de oud-spits. "We zijn beiden groot, kunnen een bal bijhouden en kunnen een verdediger aan de praat houden. Maar waar Dost beter in is, is koppen. Hij scoort ook veel meer dan ik."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen