Stegeman wil woensdag eindelijk een topper winnen

12 januari 2021, 15:31

John Stegeman wil met zijn PEC Zwolle eindelijk eens voor een stunt zorgen tegen een topploeg. Afgelopen weekend deed zijn ploeg al goede zaken met een 1-1 gelijkspel in eigen huis tegen AZ. Woensdagavond wacht de volgende kans: in De Kuip neemt PEC het op tegen Feyenoord

"Tegen AZ hebben we al voor een verrassend resultaat gezorgd, waar niet veel mensen rekening mee hadden gehouden", begon Stegeman in gesprek met RTV Oost. "Het zou mooi zijn als je in uitwedstrijden uiteindelijk ook zou kunnen stunten." Al vaker liet PEC leuke dingen zien tegen topploegen. "Dat is ook een beetje het probleem tegen sommige teams: het gevoel dat je lekker kan voetballen en meedoet in de wedstrijd, waarna je uiteindelijk met lege handen staat. Dat zal de kwaliteit van een topclub zijn. Misschien moeten wij iets minder naïef zijn."

In de thuiswedstrijd tegen Feyenoord, de openingswedstrijd van het seizoen, zag Stegeman zijn ploeg 'uitstekend spelen'. "Maar we kregen een penalty tegen uit onachtzaamheid en een doelpunt tegen waar we niet doordekken. Tegen dat soort ploegen krijg je niet veel kansen en moet je scherp zijn. Zij hebben die kwaliteit net wel, wij net niet." De wedstrijd eindigde destijds in een 0-2 overwinning voor de Rotterdammers.

"Feyenoord is volgens mij de ploeg die het moeilijkst te verslaan is in de Eredivisie, al een hele tijd lang", ging Stegeman verder. "Ze verloren alleen van Vitesse. Daarnaast hebben ze ook de minste tegendoelpunten (samen met Ajax en Vitesse, allemaal 12, red.), dus het wordt wel een klus. We zijn goedgemutst, dus we gaan ervoor."

PEC Zwolle neemt het woensdagavond om 21.00 uur op tegen Feyenoord. De ploeg van Stegeman, die op plek elf terug te vinden is op de ranglijst, strijdt dan om de vierde overwinning van het seizoen. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen