Eerste Divisie-wedstrijden toch allemaal live uitgezonden op ESPN

12 januari 2021, 15:15

ESPN gaat in de derde periode van de Keuken Kampioen Divisie toch alle wedstrijden live uitzenden. Dat werd door de competitie zelf bevestigd. De betaalzender kreeg veel kritiek te verduren toen besloten werd om wegens de financiën niet langer alle wedstrijden live uit te zenden. Daarom gingen de betrokken partijen met elkaar om de tafel. Met succes, zo is nu gebleken.

Tijdens de eerste en tweede periode van de competitie waren alle wedstrijden live te zien op de betaalzender, toen nog FOX Sports geheten. Dit om supporters en sponsors ook in coronatijd de gelegenheid te blijven bieden om hun club te volgen. In het nieuwe jaar wilde ESPN bezuinigen op de competitie, maar dat kwam de zender al snel op weerstand van de clubs te staan. Na gesprekken met onder meer Supporterscollectief Nederland, ESPN en de KNVB werd besloten om de wedstrijden toch live uit te blijven zenden. 

Door het besluit om de wedstrijden toch uit te zenden, was de KNVB genoodzaakt enkele wijzigingen in het wedstrijdprogramma op te nemen. Het aangepaste programma is te zien op de website van de KNVB

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen