Streuer teleurgesteld in beslissing Ter Avest

12 januari 2021, 12:00   Bijgewerkt: 12 januari 2021, 12:14

Technisch directeur van FC Twente Jan Streuer heeft met verbazing kennis genomen van de onderhandelingen tussen Hidde ter Avest en FC Utrecht. De rechtervleugelverdediger verruilde Twente, de club waar hij doorbrak, in 2018 voor Udinese, maar wil en mag daar weer vertrekken. Met zijn oude club sprak hij over een terugkeer, maar zijn keuze is uiteindelijk toch op FC Utrecht gevallen.

"Dat is zijn goed recht natuurlijk, maar we zijn wel een tikkeltje teleurgesteld", reageerde Streuer tegenover Tubantia. "Vooral ook, omdat de speler zichzelf heeft aangeboden bij ons. Wij wisten op dat moment nog niet eens dat hij weg wilde en kon bij Udinese, dus we hadden het gevoel dat hij ook echt naar FC Twente wilde."

Streuer zag in Ter Avest een goede opvolger van de huidige rechtsback Tyronne Ebuehi, die dit seizoen wordt gehuurd van Benfica en daar in de zomer vermoedelijk terugkeert. "Tyronne zet je niet op de bank. Hij doet het geweldig, dus we hadden met elkaar een half seizoen moeten overbruggen", zei Streuer daarover. "Maar ik denk dat Ter Avest ook op andere posities uit de voeten had gekund."

"Blijkbaar heeft hij gekozen voor een club waar hij direct kan spelen en meer kan verdienen", vervolgde de teleurgestelde technisch directeur. "Financieel kunnen wij nu eenmaal niet tegen Utrecht op. Dit is jammer voor ons, maar we vinden echt wel een andere rechtsback. Al willen we natuurlijk het liefst met Tyronne verder."

Lees ook: 'FC Utrecht wil Ter Avest overnemen: deal is nabij'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen