Lof voor Giakoumakis: "Noem hem gerust een fenomeen"

12 januari 2021, 10:50   Bijgewerkt: 12 januari 2021, 11:14

Giorgos Giakoumakis blijft schitteren in de Eredivisie. Ook afgelopen weekend was hij met twee goals weer erg belangrijk in de 2-1 overwinning op Willem II. Bij VVV-Venlo zelf is men logischerwijs dik tevreden met wat de topscorer van de Eredivisie (12 doelpunten) laat zien.

"Van Giakoumakis weten we dat hij scorend vermogen heeft", begon trainer Hans de Koning zijn gesprek met L1 met een understatement. "Als hij in het zestienmetergebied aan de bal komt, dan is het best vaak raak. Vergeet ook niet dat de andere spelers achter hem ook het snot voor de ogen lopen. Dit is een teamprestatie en als je dan uitblinkt, is dat alleen maar mooi." Ook aanvoerder Danny Post sprak met veel lof over de Griekse spits. "Je mag hem gerust een fenomeen noemen. Hij scoort ook als je hem niet zo vaak ziet. Soms denk je wel eens: zoek hem wat meer, omdat hij niet veel ballen krijgt." 

Giakoumakis werkt bij VVV op het trainingsveld veel met voormalig spits en huidig spitsentrainer Frank Demouge. "We zijn bezig met de afwerking, het rustig blijven voor de goal", vertelde hij. "We trainen veel op koppen, maar hij heeft een goede basistechniek om een bal weg te leggen. De goals die hij heeft gemaakt, zijn ook niet de gemakkelijkste goals, het zijn geen intikkers. Hij heeft veel vertrouwen en dat zie je aan de goals die hij maakt."

Afgelopen zomer pikte VVV Giakoumakis voor slechts twee ton op bij AEK Athene. Al snel toonde hij zich een waardevolle doelpuntenmaker voor de club. Met twaalf goals is hij momenteel de topscorer van de Eredivisie, één treffer meer dan Danilo (FC Twente) en twee meer dan Steven Berghuis (Feyenoord) en Henk Veerman (sc Heerenveen). Woensdagavond neemt de Griek het om 20.00 uur met zijn ploeg in een degradatiekraker op tegen ADO Den Haag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen