'Real Madrid zet hoog in op 'Operatie Mbappé''

12 januari 2021, 12:43

Real Madrid gaat er alles aan doen om Kylian Mbappé komende zomer in de Spaanse hoofdstad te verwelkomen. De pas 22-jarige topvoetballer beschikt bij Paris Saint-Germain over een contract dat in 2022 afloopt. Als er geen nieuwe verbintenis komt, is de verwachting dat PSG hem komende zomer van de hand zal willen doen om te voorkomen dat hij gratis de deur uit loopt. Real Madrid hoopt dan toe te happen.

'La Operación Mbappé', noemt de Spaanse krant AS het project dat bij Real in gang is gezet om de topaankoop te bewerkstelligen. Ook Real heeft de financiële gevolgen van de coronacrisis gemerkt, maar verwacht door de verkoop van verschillende topspelers toch budget te creëren. Daarbij worden Isco, Luka Jovic, Marcelo en de verhuurde Dani Ceballos, Brahim Díaz en Gareth Bale genoemd. De Koninklijke hoopt aan de verkoop van deze spelers een bedrag tussen de 100 en 150 miljoen euro over te houden. Bovendien zullen de inkomsten weer stijgen wanneer supporters weer in het stadion worden toegelaten.

Het is niet bekend hoeveel Mbappé zou moeten gaan kosten. In het voor Real ergste geval zal PSG de recordtransfer van Neymar, die voor 222 miljoen euro naar de Franse topclub kwam, willen evenaren. De Madrilenen hopen echter op een bedrag dat bij de huidige markt past en gaan daarbij uit van een transfersom van rond de 150 miljoen euro. Zaak is wel dat Mbappé zijn aflopende contract in Parijs niet verlengt. Hoewel die kans door de komst van trainer Mauricio Pochettino weer iets is toegenomen, is de verwachting van Real nog altijd dat dat niet gebeurt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen