Koster heeft zorgen over Willem II, maar niet over eigen positie

12 januari 2021, 09:44   Bijgewerkt: 12 januari 2021, 09:58

Willem II werd zondagmiddag laat in de wedstrijd tegen VVV door Giorgos Giakoumakis nog verder de problemen in geschoten. De Tilburgers leken op weg naar de eerste overwinning sinds 21 november (ook toen tegen VVV), maar konden een vroege voorsprong niet vasthouden en verloren met 2-1. De zorgen van trainer Adrie Koster worden groter en groter.

"Het is een raar gezicht om ons er te zien staan, maar we staan er wel", zei de trainer van de nummer zeventien van de Eredivisie - die vorig seizoen nog in de subtop meedraaide - in gesprek met De Telegraaf. "De kater is heel groot. We begonnen met een goed gevoel aan het nieuwe jaar en in de eerste helft hebben we ook gewoon goed gespeeld. We komen op 1-0 en krijgen meerdere kansen om de voorsprong verder op te voeren. Dat laten we na en in de tweede helft zie je het wegebben. Dan krijgen we een ongelukkige penalty tegen en in de blessuretijd verliezen we de wedstrijd zelfs nog geheel onverdiend. De gifbeker moet blijkbaar helemaal leeg."

Koster maakt zich zorgen over de situatie van Willem II, maar niet over zijn eigen functie bij de club. "Dat is niet aan de orde. Niet zo lang geleden is mijn contract verlengd. Dat is niet voor niets gebeurd. Zowel de club als ik heeft het vertrouwen om met elkaar door te gaan. Ik doe er alles aan om het zo goed mogelijk in te vullen en de situatie te keren." Druk voelt de trainer wel, maar het doet hem weinig. "Er is altijd druk, maar ik heb niets met de druk van buitenaf te maken. Ik leg mezelf al genoeg druk op. Ik loop al meer dan 35 jaar mee in het trainersvak en heb vaker moeilijke fases meegemaakt. Als je niet met druk om kan gaan, houd je niet lang vol in dit vak."

Het verval bij de club ligt grotendeels aan vertrouwen, denkt Koster te weten. "Vorig seizoen konden we bijna altijd in dezelfde samenstelling spelen en konden we groeien in het seizoen. Nu maken we het tegenovergestelde mee. We moeten keihard blijven werken en hebben een overwinning nodig om hier weer uit te komen." Waar de concurrenten rekening zullen hebben gehouden met een degradatiestrijd, geldt dat voor Willem II niet. "We willen een stabiele linkerrijtjeploeg worden. Dat moet de uitdaging zijn. Het is duidelijk dat we op een positie staan waar we niet thuishoren, maar het is nu aan ons om zo goed mogelijk om te gaan met deze situatie."

Donderdagavond vervolgt Willem II de competitie met een lastige wedstrijd. Het krijgt dan bezoek van FC Groningen, de nummer zeven van de Eredivisie. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen