Marsman is klaar voor concurrentiestrijd met Bijlow

12 januari 2021, 07:30   Bijgewerkt: 12 januari 2021, 07:42

Als het aan Nick Marsman ligt, is het allesbehalve zeker dat Justin Bijlow bij terugkeer van zijn blessure zijn plek onder de lat weer terug krijgt. De reservekeeper van Feyenoord werd in de zomer van 2019 opgepikt als derde keeper, maar is de afgelopen maanden belangrijk gebleken voor de Rotterdammers. Nu hij er mag staan, smaken de minuten die Marsman maakt naar meer.

"Ik ga altijd de strijd aan, dat weet Justin ook", zei Marsman in het Algemeen Dagblad over de concurrentiestrijd met Bijlow. De jonge eerste keeper wordt na de Klassieker van aanstaande zondag terugverwacht. "Het is aan mij om het hem zo moeilijk mogelijk te maken. Het uiterste uit elkaar halen, dat is hoe het moet."

In 2019 werd Marsman door Feyenoord transfervrij aangetrokken. Er waren toen wat bedenkingen over de transfer van de doelman die in het verleden vaak op fouten te betrappen was. "Uiteindelijk is het snel gegaan. Ik heb een aantal wedstrijden kunnen spelen en toen Kenneth Vermeer wegging (januari 2020, red.), ben ik een plekje opgeschoven naar tweede keeper."

Bijlow liep begin november een voetblessure op, maar zou deze maand zijn rentree moeten maken. De verwachting is dat Marsman dan weer op de bank plaats moet nemen. De reservegoalie beschikt over een aflopend contract in De Kuip. Het is dan ook maar de vraag of hij volgend jaar nog het shirt van Feyenoord zal dragen; Marsman gaf eerder aan liever ergens eerste keeper te zijn. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen