Haller volgens Woerts bestbetaalde speler in de Eredivisie

11 januari 2021, 23:47

Sébastien Haller is de bestbetaalde speler van de Eredivisie, zo heeft sportmarketeer Chris Woerts maandagavond onthuld bij Veronica Inside. De van West Ham United overgekomen spits verdient in Amsterdam een basissalaris van vier miljoen euro, dat door bonussen kan oplopen tot rond de vijf miljoen euro.

"Hij gaat per jaar rond de vijf miljoen euro verdienen met bonussen. Dat is best veel geld. Dan moet hij wel kampioen worden en overwinteren in de Champions League. Hij zit op het niveau van Tadic. Die zit rond de vier miljoen euro. Maar met bonussen komt hij uit op vijf miljoen euro per jaar, dus het is echt de duurste speler van de Eredivisie", vertelt Woerts, voormalig commercieel directeur van Feyenoord.

Ajax maakte afgelopen vrijdag bekend Haller voor een recordsom van 22,5 miljoen euro te hebben overgenomen van West Ham United. Johan Derksen vindt het begrijpelijk dat de Amsterdammers diep in de buidel hebben getast voor de komst van de spits. "Twintig miljoen investeren in een kampioenschap en de Champions League, dat is doordacht beleid. Als je het niet haalt, dat is altijd zo in het voetbal, dan verdampt het geld."

Ook reageert Derksen op de suggestie dat de komst van Haller bewijs is dat Ajax geen spitsen kan opleiden. "Er zijn weleens jaren dat er geen spits doorkomt. Er zijn een paar doorgekomen die net te licht zijn bevonden, dat worden nooit de ideale Ajax-spitsen. Hetzelfde geldt voor keepers. Bij Ajax komen geen keepers door. Ze hebben er een van Emmen staan die nooit de keeper van Ajax wordt (Kjell Scherpen, red.) en een heel oude keeper (Maarten Stekelenburg, red.). Voor sommige posities heb je weleens jaren dat er niets doorkomt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen