Uitzinnige ADO-matchwinner Kemper droeg schoenen Kramer

11 januari 2021, 23:25

Boy Kemper bezorgde ADO Den Haag zaterdag de volle buit tegen RKC Waalwijk. Met een zondagsschot groeide hij in het Mandemakers Stadion uit tot matchwinner. Zijn eerste doelpunt in de Eredivisie maakte hij met bijzonder schoeisel. Hij had namelijk de schoenen van Michiel Kramer aan.

Niet voor niets liep Kemper direct naar Kramer nadat hij na zeventien minuten de score opende in Waalwijk. De spits had hem zijn schoenen geleend. "De mijne waren een beetje kapot, Michiel had dezelfde schoenen en ook mijn maat", vertelt hij aan De Telegraaf. "'Stop er dan ook wat doelpunten in', had ik vooraf wat gegrapt toen ik ze aantrok."

Het schot van Kemper zeilde in de lange hoek, buiten het bereik van doelman Kostas Lamprou. "Toen was het juichen geblazen, richting Michiel. 'Dit komt door jouw schoenen', zei ik meteen. Prachtig dat mijn eerste Eredivisie-goal ook het eerste ADO-doelpunt van het nieuwe jaar is en we daardoor ook nog eens wonnen."

Door de zege tegen RKC Waalwijk is ADO Den Haag gestegen naar de zestiende plaats in de Eredivisie. De achterstand op de veilige vijftiende plek bedraagt twee punten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen