Rode lantaarn dreigt voor dolend FC Den Bosch

11 januari 2021, 22:57

De horrorreeks van FC Den Bosch houdt aan. Op eigen terrein verloor het team van trainer Erik van de Ven maandagavond met 1-2 van mede-laagvlieger Jong AZ. Sinds eind september hebben de Bosschenaren geen wedstrijd meer gewonnen, waardoor nu de rode lantaarn dreigt.

De laatste zege van FC Den Bosch dateert van 22 september, toen MVV met 2-0 werd verslagen. In de veertien wedstrijden die volgden, speelden de Bosschenaren vijf keer gelijk en verloren zij negen maal. Daar kwam maandag nog een nederlaag bij.

Maar dat had niet gehoeven, want na dertien minuten nam FC Den Bosch de leiding tegen Jong AZ. Uit de eerste kans van de wedstrijd opende Paco van Moorsel met een fraaie volley de score. De thuisploeg was daarna een aantal keer dicht bij een tweede doelpunt, maar het was Jong AZ dat na ruim een half uur spelen via Hakon Evjen op gelijke hoogte kwam. Met een schot op de lat was Mohamed Taabouni even later zelfs dicht bij de 1-2.

De 1-2 viel in de tweede helft alsnog. Nadat Jizz Hornkamp namens FC Den Bosch een vrije trap op de lat schoot, zette Jelle Duin de bezoekers op voorsprong. In een poging een punt te redden, was FC Den Bosch nog een aantal keer dicht bij de gelijkmaker, maar Hornkamp had het geluk niet aan zijn zijde. De aanvaller raakte nog een keer de lat en stuitte van dichtbij op doelman Mees Bakker.

Door de nederlaag blijft FC Den Bosch de nummer negentien van de Eerste Divisie. Later op de avond zakken de Bosschenaren zelfs naar de laatste plaats als FC Dordrecht een punt of meer pakt tegen Jong PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen