Flinke schorsing voor Zirkzee na charge op doelman

11 januari 2021, 16:49

De Duitse voetbalbond (DFB) heeft Joshua Zirkzee voor drie wedstrijden geschorst naar aanleiding van de rode kaart die hij afgelopen weekend kreeg bij de reserves van Bayern München. De talentvolle Nederlandse aanvaller werd in de stadsderby tegen TSV 1860 München van het veld gestuurd na een charge op doelman Marco Hiller.

De wedstrijd was nog geen halfuur oud toen de dienstdoende scheidsrechter Zirkzee de rode kaart presenteerde. In een poging de bal te raken, ging de jonge Nederlandse aanvaller (te) hard door op de doelman van de tegenstander. Keeper Hiller hield verwondingen aan zijn hoofd over aan de charge van Zirkzee.

Zirkzee mist door de schorsing de komende wedstrijden van Bayern München. De kans was sowieso al klein dat trainer Hansi Flick een beroep op hem zou doen, daar de Nederlandse aanvaller in de pikorde is gezakt. Ook bij Bayern München II staat Zirkzee voorlopig aan de kant.

Komt het binnenkort tot een transfer naar een andere Duitse club, dan zal Zirkzee ook de eerste duels van zijn nieuwe club niet in actie mogen komen. Eintracht Frankfurt en FC Köln worden genoemd als gegadigden voor de jonge Nederlandse spits.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen