'Ajax wil Bayer Leverkusen aftroeven in strijd om Fosu-Mensah'

11 januari 2021, 16:15   Bijgewerkt: 11 januari 2021, 16:25

Ajax hoopt Bayer Leverkusen af te troeven in de strijd om de handtekening van Timothy Fosu-Mensah, zo bericht het Algemeen Dagblad maandagmiddag. De Duitse club van trainer Peter Bosz heeft nog wel de betere papieren om de 23-jarige verdediger over te nemen van Manchester United. Fosu-Mensah beschikt bij de Engelse grootmacht over een aflopend contract en mag voor een bescheiden transfersom vertrekken.

Fosu-Mensah heeft bij Manchester United geen toekomst meer. De drievoudig Oranje-international is bij The Red Devils op een zijspoor geraakt en heeft te horen gekregen dat hij op zoek mag naar een nieuwe club. "Het is moeilijk als je goede, getalenteerde spelers geen speeltijd kunt geven. Hij zit nu op een punt dat hij weer moet gaan spelen. Het kan zijn dat hij in januari of in de zomer een nieuwe club vindt. Hij werkt hard en is er klaar voor om elders aan de slag te gaan", zei trainer Ole Gunnar Solskjaer onlangs.

Diverse media meldden de afgelopen dagen dat Fosu-Mensah in vergaande onderhandelingen is met Bayer Leverkusen. Voor een bedrag van 1,7 miljoen euro zou de verdediger op te halen zijn op Old Trafford. Ajax lijkt ook bereid om dat bedrag op tafel te leggen. Als jeugdspeler speelde Fosu-Mensah tussen 2006 en 2014 in de academie van de Amsterdamse club. Ruim zes jaar geleden haalde Manchester United hem naar Engeland.

In het seizoen 2015/16 leek Fosu-Mensah door te breken bij de Engelse grootmacht, maar hij werd er nooit een vaste waarde. Op huurbasis bij Crystal Palace en Fulham deed hij de afgelopen seizoenen de nodige ervaring in de Premier League op. Dit seizoen mocht hij bij United eenmaal in de Engelse competitie en tweemaal in de Champions League opdraven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen