De Mos: "Bij twee zeges PSV, staan ze komend weekend aan kop"

11 januari 2021, 15:07

PSV gaf zondagmiddag een 0-2 voorsprong uit handen tegen concurrent Ajax en liep daarmee ook de koppositie mis in de Eredivisie. Toch denkt oud-trainer Aad de Mos dat het niet lang zal duren of de Eindhovenaren staan alsnog bovenaan in de Nederlandse competitie. "Als PSV de komende twee duels wint, staan ze na volgend weekend bovenaan."

Dat voorspelt de analist tegenover het Eindhovens Dagblad. "Ajax speelt veel wdstrijden op zeventig procent. Dan gaan ze het midweeks tegen FC Twente ook weer heel lastig krijgen", voorspelt De Mos, die ook denkt dat de Amsterdammers een zware dobber staat te wachten in De Klassieker als Feyenoord komend weekend op bezoek komt in de Johan Cruijff Arena.

"Ajax krijgt het heel moeilijk tegen Advocaat. Zeker als die met twee spitsen gaat spelen, Nicolai Jørgensen en Lucas Pratto: daar krijgen Perr Schuurs en Daley Blind het heel moeilijk mee. Ik zie Feyenoord wel een puntje pakken", aldus De Mos, die daarmee de simpele rekensom maakt. "Als PSV tegen AZ en Sparta doet wat het moet doen, staat het komend weekend bovenaan."

Lees ookKrantenoverzicht: 'Ajax mag zich de morele winnaar noemen'

Ook werd De Mos nog gevraagd naar zijn mening over de topwedstrijd in Amsterdam zondagmiddag. "PSV had een zeer goede start", zag de oud-coach. "Maar ik had eerder en andere wissels verwacht van Roger Schmidt. Het waren wissels om niet te willen verliezen. Ik had Madueke met zijn snelheid eerder gebracht." Ook ging Ibrahim Sangaré op een gegeven moment té verdedigend spelen. "Daardoor kon Gravenberch zo goed worden. PSV speelde op een gegeven moment zonder middenveld. Zonde voor PSV: bij een zege hadden ze Ajax in crisis kunnen brengen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen