Halilovic alweer vierde winter-aanwinst van Heerenveen

11 januari 2021, 14:54   Bijgewerkt: 11 januari 2021, 15:22

De vierde winteraanwinst voor sc Heerenveen is een feit: nadat Tibor Halilovic (25) zijn verplichte quarantaine heeft uitgezeten is de middenvelder maandagmiddag officieel gepresenteerd doord de Friezen. De neef van Alen Halilovic, die vorig seizoen nog actief was in het Abe Lenstra Stadion, komt over van NK Rijeka, tekent een contact tot en met 2024.

Dat heeft sc Heerenveen bekend gemaakt. "Met Tibor halen we een echte winnaar in huis, iemand die er ook meteen kan staan", maakt technisch directeur Gerry Hamstra duidelijk. Al is Halilovic ook gehaald met het oog op het aanstaande vertrek van Joey Veerman, die komende zomer onhoudbaar lijkt. "Hij heeft in Kroatië en ook in Polen al veel wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld. Tibor is een energieke speler die op meerdere posities uit de voeten kan en ons meer opties geeft."

Lees ook'Heerenveen sorteert met Halilovic voor op Veerman-vertrek'

Halilovic brak door als talent bij Dinamo Zagreb en speelde daarna voor Lokomotiva Zagreb en Wisla Krakau in Polen. Inmiddels was hij al twee jaar basisspeler bij Rijeka, met wie hij voor de korte winterstop AZ nog trog in de Europa League. Komende donderdag lijkt de Kroaat al inzetbaar tegen RKC Waalwijk voor de ploeg van Johnny Jansen, die al drie duels op rij verloor en sinds 1 november 2020 niet meer gewonnen heeft. 

Mede daarom en omdat in de zomer de hand op de knip gehouden werd, heeft sc Heerenveen deze zomer al vier nieuwelingen gehaald. Naast Halilovic kwam er met Ariel Harush de gewenste reservekeeper, werd talent van Ottele van NEC overgenomen en kwam Siem de Jong naar Friesland. De aanvallende middenvelder maakte afgelopen weekend zijn debuut namens sc Heerenveen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen