Stengs: Ajax, PSV en Feyenoord houden nog rekening met AZ

11 januari 2021, 14:20

Als AZ nog iets wil bewerkstelligen, dan moet het deze maand gebeuren. De Alkmaarders stelden afgelopen weekend teleur tegen PEC Zwolle en deden wat ze al zo vaak deden: gelijkspelen. Woensdag tegen PSV krijgt AZ de kans om het blazoen op te poetsen en verder te komen dan de vijfde plaats.

Die plek is wat teleurstellend, weet Calvin Stengs. AZ heeft 28 punten en dat is zeven minder dan Ajax. "Als je mee wil doen moet je er wel dichtbij staan. Dat hebben we vorig seizoen afgedwongen, maar nu is het een groot gat en wordt het lastig om het te dichten", zegt Stengs tegen het Algemeen Dagblad. De buitenspeler weet dat het nog niet goed genoeg is. "We spelen nog te wisselvallig dit seizoen. Voor de winterstop was het nog wel prima soms, maar deze wedstrijd was niet goed."

Vorig seizoen viel AZ op door ijzersterk te zijn in de topduels. "Het maakte echt wat los bij de ploeg. Bij de hele club eigenlijk. Omdat het ook zo lang geleden was geweest dat we goed waren in dat soort duels. Ik denk wel dat Ajax, PSV en Feyenoord mede daardoor nog rekening met ons houden."

"We waren echt dodelijk. We maakten de kansen die we kregen direct af", vervolgt Stengs. "En behalve in de thuiswedstrijd tegen Ajax waren we ook steeds de betere ploeg vond ik. Dat schept verwachtingen voor nu en die clubs zullen de wedstrijden nu ook wel anders ingaan."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen