FC Emmen slaat met komst Vlak eerste transferslag

11 januari 2021, 11:24

FC Emmen heeft de eerste winteraanwinst binnen. Jari Vlak (22) heeft een contract tot en met 2023 getekend op De Oude Meerdijk, met de optie voor nog een extra seizoen. Hij is de vervanger van Michael Chacon, die eerder deze window naar Atlético Nacional vertrok. De van Volendam overgekomen voetballer moet de eerste aanwinst van velen zijn.

Via de officiële kanalen maakt FC Emmen melding van de komst van Vlak, die afgelopen vrijdag al ontbrak bij Het Andere Oranje in de KKD-topper tegen SC Cambuur (0-1 winst). "We hebben Jari nadrukkelijk gevolgd in de Eeste Divisie", licht voorzitter Ronald Lubbers toe op de clubsite van FC Emmen. Hij bevestigt dat Vlak de opvolger is van Chacon, die een avontuur naar zijn thuisland werd gegund.

"Hij is een krachtige middenvelder met een goed spelinzicht en zoekt altijd de weg naar voren. Met zijn kwaliteiten kan hij direct een versterking zijn voor de ploeg, maar het is ook zeker een interessante speler met het oog op de toekomst", aldus Lubbers over aanwinst Vlak. De achttienjarige Didier La Torre staat ook op het lijstje van FC Emmen, dat in totaal vier nieuwelingen hoopt te halen deze winter.

Lees ook: Dubbelslag Emmen in maak: "Geen paniekvoetbal spelen"

Vlak speelde zijn hele loopbaan al voor FC Volendam, voor wie hij 72 officiële wedstrijden speelde en daarin zevenmaal scoorde. Normaliter is hij dinsdagavond tegen Heracles Almelo al inzetbaar voor trainer Dick Lukkien. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen