Van Gaal: "PSV liep na de 0-2 alleen maar achteruit"

Van Gaal: "PSV liep na de 0-2 alleen maar achteruit"

11 januari 2021 – Louis van Gaal vindt dat Ajax zondagmiddag een hoger niveau heeft geëtaleerd dan PSV in de absolute Eredivisie-kraker. De voormalig bondscoach vond dat de spelopvatting van de Amsterdammers beter was. "PSV liep alleen maar achteruit in plaats van dat ze door bleven gaan met pressen", zei hij over de voorsprong van de Eindhovenaren.Dat vertelde Van Gaal tijdens de nieuwe talkshow Humberto, waar hij zondagavond te gast was. "Al kun je ook stellen dat Ajax steeds beter ging spelen onder de druk van PSV, dat die druk daardoor niet meer goed kon uitvoeren. Ik zei al tegen Truus: 'Het is nog niet gedaan', en ik kreeg gelijk", aldus Van Gaal, die alle ophef over de hoge transfersom van Sébastien Haller niet begrijpt. "Hij kan het verschil uitmaken aan het einde van het jaar."

Verder werd Van Gaal ook gevraagd of hij geen interesse had om het Nederlands elftal te leiden als opvolger van Ronald Koeman. "Als ik zoiets zou doen, dan neem ik mijn eigen staf mee", blikte Van Gaal terug op augustus vorig jaar. "Ik wil een bepaalde structuur waarmee ik kan werken. Dat wist de KNVB, want die zijn in Portugal langsgeweest voordat Koeman benoemd werd. Toen heb ik het ook al niet gedaan." Toch is het onzeker óf Van Gaal ditmaal wel benaderd is: volgens de spelersgroep van Oranje was er een ander type trainer nodig.

Lees ookVan Hanegem looft Antony: 'Hij heeft werkelijk alles'

Het werd Frank de Boer en met hem acht Van Gaal Oranje goede kansen toe op het EK 2021. "Zeker om de kwartfinale of halve te halen. Of je de finale haalt en de titel pakt, heeft met zóveel factoren te maken", wilde hij zich daar geen voorspelling aan wagen. "Maar met de kwaliteit van deze spelersgroep, kunnen ze een heel eind komen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 4 maart 2021

  2. woensdag 3 maart 2021