Van der Water hoopt opnieuw op overgang naar Orlando City

11 januari 2021, 08:14

Silvester van der Water (24) kwam afgelopen zomer in opspraak toen Heracles Almelo hem niet naar Orlando City wilde laten gaan en de aanvaller zich daarop afmeldde voor het duel met Willem II. Het voorval werd uitgesproken en de buitenspeler sloot weer aan bij de selectie van Frank Wormuth. Een transferwindow later heeft de aanvaller echter dezelfde wens: vertrekken naar Orlando City.

"We hebben afgelopen week een goed gesprek met hem gehad", vertelt Tim Gilissen tegenover TC/Tubantia over de situatie van Van der Water. Over de inhoud wil de technisch directeur niet te veel kwijt, maar de buitenspeler is gevraagd om zich ook in januari te concentreren op de wedstrijden in plaats van een transfer. Daar heeft Van der Water, die driemaal scoorde en twee assists gaf in zijn dertien optredens dit seizoen, mee ingestemd.

Voor trainer Frank Wormuth is er dan ook geen reden om géén beroep te doen op Van der Water. "Het is niet nieuw dat Van der Water weg wil. Maar zolang hij er is, is hij er gewoon. Hij traint goed, maakt op de trainingen geen theater en er is op dit moment geen beter alternatief voor op de rechtervleugel, dus stel ik hem op", aldus de Duitse coach.

Volgens Gilissen gaat Heracles Almelo er alles aan doen om de buitenspeler voor de club te behouden, maar is er wel contact geweest met Orlando City deze transferwindow. Vooralsnog kregen zij nul op rekest, maar of er al een definitieve streep door de transfer is gezet? Gilissen: "Als het aan ons ligt, blijft hij. In voetbal krijg je alleen echt geen garanties, dat weten we allemaal."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen