Juve knokt zich tegen tiental Sassuolo naar drie punten

10 januari 2021, 22:47   Bijgewerkt: 10 januari 2021, 23:09

Juventus heeft de knappe zege op Serie A-koploper AC Milan een zwaarbevochten vervolg kunnen geven. Lang leek de Oude Dame zich stuk te bijten op het tiental van Sassuolo, maar in de slotfase trok de Turijnse grootmacht alsnog de drie punten over de streep (3-1).

Nee, het is bepaald geen seizoen dat over pakweg twintig jaar met plezier zal worden herinnerd door supporters van Juventus. Het debuutseizoen van Andrea Pirlo verloopt vooralsnog zwaar teleurstellend en dreigde zondagavond een nieuw hoofdstuk te krijgen, in eigen huis tegen verrassing Sassuolo. Juve kroop echter na een slotoffensief door het oog van de naald en behield de vierde plaats in de competitie.

Nadat Pedro Obiang een rode kaart had gekregen na een schandalige tackle, leek Juventus op rozen te zitten. Liefst 45 minuten mocht het met een man meer op zoek naar de overwinning. Met een harde afstandspegel leek rechtsback Danilo de aanzet te geven voor een eenvoudig tweede bedrijf, maar Sassuolo combineerde zich knap door de defensie heen. Juventus stevende af op nieuw puntverlies, totdat Aaron Ramsey de bal in de slotfase tegen de touwen gleed. Cristiano Ronaldo zorgde in blessuretijd voor het slotstuk.

Daarmee deed Juventus, waar Matthijs de Ligt ontbrak vanwege een positieve coronatest, uitstekende zaken in strijd om de bovenste plekken. Het seizoen van Juve verloopt tot nu toe niet als gewenst, met een vierde plaats op de ranglijst tot gevolg. Het verschil met koploper AC Milan bedraagt nog altijd zeven punten. Wel kwam plek twee dit weekend dichter binnen handbereik. Inter speelde gelijk tegen AS Roma (2-2), waardoor Juventus de runner-up nadert op vier punten achterstand.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen