Nederlands feestje: Dost en Lang bezorgen Brugge zege

10 januari 2021, 22:35

Oranje boven in Brugge. De Nederlandse spelers van Club Brugge namen de koploper ook op bezoek bij Sint-Truiden bij de hand. Brugge boekte een 1-2 overwinning bij de laagvlieger, die uitgroeide tot ideale debuutprooi voor Bas Dost. De Nederlandse spits gaf met zijn openingstreffer een fraaie traditie gevolg.

VfL Wolfsburg Sporting Lissabon, Eintracht Frankfurt... Alle drie maakten ze al kort na de komst van Bas Dost kennis met zijn kwaliteiten als scherpschutter. Bij Club Brugge scoorde hij voor de vierde keer op rij tijdens zijn officiële debuut voor een nieuwe club. Tegen Sint-Truiden was het op aangeven van Charles de Ketelaere al na dertien minuten raak. Iets meer dan twintig minuten later was het opnieuw een Nederlander die toesloeg: Noa Lang verdubbelde de score en hielp de titelfavoriet in het zadel.

Brugge, waar aanvoerder Ruud Vormer zoals gewoonlijk basisspeler was en Stefano Denswil op de bank zat, leek door de aansluitingstreffer van Buatu echter nog in de problemen te komen. De uitploeg hield uiteindelijk stand en knokte zich naar een overwinning. Daarmee bleef Brugge koploper van de Belgische competitie. Het verschil met nummer twee KRC Genk, waar John van den Brom de scepter zwaait, bedraagt inmiddels vijf punten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen