Neres kan Klassieker halen, Huntelaar snel terug

10 januari 2021, 21:39   Bijgewerkt: 10 januari 2021, 23:10

Erik ten Hag rekent erop dat de ziekenboeg bij Ajax de komende weken langzaam steeds wat leger zal worden. In de topper tegen PSV kon de oefenmeester niet beschikken over aanvallers Klaas-Jan Huntelaar, David Neres en Lassina Traoré. Het trio moet de komende weken terugkeren binnen de lijnen. Neres is mogelijk in de topper tegen Feyenoord alweer onderdeel van het Amsterdamse keurkorps.

Van Huntelaar wordt verwacht dat hij het snelst weer onderdeel is van de wedstrijdselectie. In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft de trainer aan dat de 37-jarige spits mogelijk donderdag tegen FC Twente alweer minuten kan gaan maken. Ook buitenspeler David Neres kan in januari zijn rentree maken. "Hij heeft de stap naar het veld gemaakt. Hij gaat nu de eindfase van zijn herstel in. We hopen dat hij deze week de volgende stap kan maken", aldus Ten Hag, die met de rentree van Neres mikt op de Klassieker tegen Feyenoord. Die wedstrijd wordt volgend weekend gespeeld.

Duidelijk minder snel gaat het herstel van Lassina Traoré, die al enkele weken langs de kant staat met een bovenbeenblessure. Volgens Ten Hag is de blessure van de spits hardnekkig en lijkt een spoedige terugkeer uitgesloten. Traoré, voor de winterstop regelmatig basisspeler, kan daardoor niet de concurrentiestrijd aangaan met nieuwkomer Sebastién Haller.

De aanvaller vertolkte een belangrijke rol tijdens zijn debuut tegen PSV, door de assist te verzorgen op de gelijkmaker van Antony. Eerder was PSV via twee goals van Eran Zahavi op een 0-2 voorsprong gekomen. Dankzij treffers van Quincy Promes en dus Antony knokte Ajax zich terug in de wedstrijd. Dankzij het 2-2 gelijkspel bleven de Amsterdammers koploper in de Eredivisie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen