Fortuna versterkt zich met Belgische back Tirpan

10 januari 2021, 17:02

Fortuna Sittard heeft de eerste versterking voor het restant voor de competitie binnen. De Limburgers nemen Mickaël Tirpan op huurbasis over van Kasimpasa. De 27-jarige rechtsback, die ook als middenvelder uit de voeten kan, sluit per direct aan bij de selectie van Sjors Ultee.

Tirpan speelde tot dusverre zestien competitieduels op het hoogste niveau in Turkije en was daarmee een veelgebruikte speler. Toch kiest hij voor een overstap naar de Eredivisie. "Ik ben blij dat het rond is," zegt hij op de clubwebsite van zijn nieuwe werkgever. "Het Nederlandse voetbal, een nieuwe uitdaging. Ik kijk er enorm naar uit. Ik ben blij als ik maandag op het trainingsveld sta en mijn nieuwe ploeggenoten kan ontmoeten. We spelen in januari veel belangrijke wedstrijden, een mooie gelegenheid om meteen van waarde te zijn voor het team."

Ook Sjoerd Ars, technisch manager, is dolblij met de komst van de Belg. "Een prachtige kans voor Fortuna Sittard om een speler van dit kaliber toe te voegen aan de selectie." Tirpan brak door bij FCV Dender en acteerde daarna voor Excelsior Moeskroen, KAS Eupen en Lokeren. Tirpan koos vorig jaar winter voor een transfer naar Kasimpasa, waar hij tot 2022 vastligt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen