Goudhaantje Giakoumakis bezorgt VVV op valreep zege

10 januari 2021, 16:27   Bijgewerkt: 10 januari 2021, 16:44

VVV-Venlo heeft zondagmiddag in extremis goede zaken gedaan in de onderste regionen van de Eredivisie. De Venlonaren wonnen door een doelpunt in blessuretijd van Willem II: 2-1. De Tilburgers kwamen voor rust nog wel op voorsprong, maar lieten daarna bijzonder weinig zien. Tien minuten voor tijd zette Giorgos Giakoumakis de Venlonaren uit een penalty op gelijke hoogte, waarna de Griek in blessuretijd voor de winnende zorgde.

Willem II begon beter aan het duel. Na een snelle uitbraak kreeg Che Nunnely de eerste kans van het duel, maar VVV-doelman Thorsten Kirschbaum redde ternauwernood. Ook de rebound was niet aan de gasten besteed. Na ruim tien minuten kreeg de thuisploeg de eerste, en na later bleek enige, echte kans van de eerste helft. De inzet van nieuweling Kristopher Da Graca, die een prima indruk achterliet, was uit een corner te zwak. Jorn Brondeel, die de niet-fitte Robbin Ruiter verving, redde met zijn been.

Na een kwartier was het wél raak. Na een vrije trap kwam de bal voor de voeten van Jan-Arie van der Heijden, die geheel vrijstaand via de onderkant van de lat voor het openingsdoelpunt tekende: 0-1. Na dat openingsdoelpunt werd VVV wel iets beter, maar de Venlonaren bleven aanvallend onmachtig. De beste kansen waren voor de gasten. Onder meer Vangelis Pavlidis (kopbal) en Nunnely (slordig schot) hadden het vizier niet op scherp staan.

De tweede helft stond niet bol van de grote kansen. De thuisploeg had het overwicht, maar kon dat niet koppelen aan grote mogelijkheden. Willem II verscheen eigenlijk niet meer voor het doel van Kirschbaum. Een kwartier voor tijd gebeurde dat wel; invaller Romeny schoot in de korte hoek en zag Kirschbaum diens inzet redden.

Ruim tien minuten voor tijd kreeg VVV dan toch loon naar werken. Na een actie zette Collins John voor en schoot de bal daarbij tegen de arm van Derrick Köhn. Arbiter Jochem Kamphuis gaf aanvankelijk geen penalty, maar deed dat na ingrijpen van de VAR alsnog. Giorgos Giakoumakis, die tot dan toe niet echt in de wedstrijd zat, schoot de bal door het midden binnen: 1-1.

Opstellingen en beoordelingen*

VVV-Venlo: Thorsten Kirschbaum 7; Tristan Dekker 6,5, Roy Gelmi 7, Kristopher Da Graca 7 (70. Arjan Swinkels -), Leon Guwara 4,5; Danny Post 5, Zinédine Machach 5, Simon Janssen 6,5 (75. Jafar Arias -); Vito van Crooij 5,5, Giorgos Giakoumakis 7, Joshua John 5.

Willem II: Jorn Brondeel 7; Derrick Köhn 6, Jan-Arie van der Heijden 6,5, Sebastian Holmén 7, Freek Heerkens 7; Dries Saddiki 6,5 (80. Wesley Speringhs -), Mike Trésor 6, Görkem Saglam 6; Vangelis Pavlidis 5,5, Kwasi Wriedt 6, Che Nunnely 5 (46. Ole Romeny 5,5)

Man of the match: Giorgos Giakoumakis

*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen