Advocaat en Berghuis blij met winteraanwinst Pratto

Advocaat en Berghuis blij met winteraanwinst Pratto

10 januari 2021 – Groots was het zondagmiddag geen seconde op Het Kasteel, maar Feyenoord-trainer Dick Advocaat was desondanks content met de zege van de Rotterdammers op stadgenoot Sparta Rotterdam. "Als je hier op toch overtuigende wijze met 0-2 wint, heb je het gewoon goed gedaan."

Dat was het oordeel van de ervaren coach na de overwinning, die wel moeizaam tot stand kwam – al gaf Feyenoord weinig kansen weg. "We hadden de wedstrijd eerder kunnen en moeten beslissen, maar we kwamen in elk geval wel in die positie", bleef Advocaat positief op de clubsite over de zege van Feyenoord. "Zij hebben bijna geen kans gehad, ondanks dat hun opportunistische speelwijze lastig te bespelen is. Als je niet continu scherp en geconcentreerd bent, kan een van die lange ballen een keer verkeerd vallen. Daar zijn we goed mee omgegaan."

Ook over de debuterende spits Pratto, die meteen een basisplaats kreeg, was Advocaat tevreden. "Hij weet waar hij moet lopen. Lucas maakt een positieve indruk. Hij heeft pas een paar keer getraind, maar toonde zich erg leergierig en was direct bezig met de andere jongens. Ik ben tevreden over hem vandaag", zei de oefemeester.

Berghuis ook blij met Pratto
Niet alleen Advocaat was content met het optreden van de Argentijn, ook aanvoerder Steven Berghuis vond het prettig samenspelen. "Hij geeft meteen aan hoe hij graag aangespeeld wil worden en vertelt welke kwaliteiten hij heeft. Ook is hij heel veel bezig met de andere spelers, dan zie je dat hij ervaring heeft. Dat is belangrijk", aldus de captain tegenover ESPN.

Lees ookJørgensen blij met doelpunt en hoopt dat Ajax verliest van PSV

gerelateerd