Inter verspeelt ook bij Roma punten: Milan lachende derde

10 januari 2021, 14:30

Internazionale heeft opnieuw puntverlies geleden in de Serie A. Nadat de ploeg de koppositie voor het grijpen had woensdagavond, ging het onderuit tegen laagvlieger La Spezia en heeft die dreun niet goed kunnen verwerken op bezoek bij AS Roma. Tegen de Romeinen werd een achterstand omgebogen, maar vervolgens ook weer weggeven: 2-2.

Met acht zeges op rij en een monsterzege op Crotone in de eerste speelronde van 2021 had het er alle schijn van dat Internazionale de koppositie zou gaan overnemen van AC Milan, dat voor de topper tegen Juventus stond. Twee duels later heeft de ploeg van Antoine Conte een achterstand van drie punten op rivaal AC Milan, dat eerder dit weekend wél won en zag hoe Inter het zondagmiddag ongelofelijk moeilijk had in de Italiaanse hoofdstad.

AS Roma, met Rick Karsdorp in de basis, maakt namelijk een prima reeks door en zou bij een zege zelfs op de gedeelde tweede plaats komen naast Inter. Nadat Lorenzo Pellegrini na goed een kwartier uit een counter vanaf de rand van het zestienmetergebied de openingsgoal tegen de touwen punterde, had het er alle schijn van dat dát ook zou gebeuren. De bezoekers oogden aangeslagen en de enkele kansen die het kreeg, werden door de voorhoedespelers niet benut.

Maar nadat Lautaro Martínez een vrije kopkans hoog over werkte, pakte Inter rond het uur voetballen het initiatief terug in het duel. Eerst kopte Milan Skriniar de gelijkmaker tegen de touwen en zeven minuten later kreeg Marcelo Brozovic opnieuw een assist achter zijn naam. Hij bracht de bal bij Achraf Hakimi, die vanaf rechts naar binnenkwam en bijzonder fraai raak schoot via de onderkant van de lat: 1-2 (zie onder).

Een goed resultaat kwam er echter niet, want niet voor het eerst dit seizoen werd een overwinning in de slotfase nog uit handen gegeven door Inter. Nadat een eerste poging van Gianluca Mancini nog fraai het uit doel werd gehouden, was de verdediger bij zijn tweede poging wél succesvol (2-2). Zodoende zorgt AS Roma ervoor dat de koppositie van AC Milan weer wat steviger is en dat het zelf volop blijft meedraaien in de strijd om de bovenste plaatsen in Italië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen