Feyenoord start 2021 met zeer moeizame derby-zege op Sparta

10 januari 2021, 14:07   Bijgewerkt: 10 januari 2021, 14:18

Feyenoord is het kalenderjaar 2021 zondagmiddag begonnen met een moeizame overwinning. De basisplaats van winteraanwinst Lucas Pratto gaf de Rotterdammers in de derby tegen Sparta Rotterdam nog niet de gewenste impuls in het aanvalsspel. De Argentijnse spits kreeg tweede goede kansen op een treffer, maar zag hoe Lutsharel Geertruida en zijn vervanger Nicolai Jørgensen voor een goede start van Feyenoord zorgde in de zware januari-maand: 0-2.

Voorafgaand aan het duel met Sparta Rotterdam had Dick Advocaat zijn ploeg al gewaarschuwd. Voor de topwedstrijden tegen Ajax, AZ en PSV - die later deze maand op het programma staan - moest er eerst gewonnen worden van 'kleintjes' Sparta Rotterdam en PEC Zwolle. Dat wordt nog moeilijk genoeg. "Laten we eerst maar eens van Sparta en PEC Zwolle winnen", waarschuwde de ervaren coach voor lastige duels. Bij Feyenoord stond Pratto direct in de basis, terwijl het goed presterende Sparta Rotterdam verdediger Bart Vriends miste. Advocaat had naast zich op de bank onder andere Ridgeciano Haps, Bryan Linssen en Jørgensen en dat was voor hem een ongekende luxe.

Daarna bleef Feyenoord sterker, maar dwong de ploeg van Advocaat nauwelijks kansen af. De bal werd voornamelijk achterin rondgespeeld, op zoek naar de ruimtes tegen een compact spelend Sparta. Een enkele maal kwamen de Feyenoorders met een diepe of lange bal in de buurt van het strafschopgebied, maar een enkel schot van de hardwerkende Pratto was lange tijd het enige noemenswaardige. Sparta kwam er namelijk, op een paar goede individuele acties na, nauwelijks aan te pas. Zo werd een matige eerste helft, waarin beide ploegen weinig passie toonden, uiteindelijk afgesloten met een verdiende 0-1 ruststand voor Feyenoord.

Sparta bleef tot het einde toe dreigend en wist Feyenoord in de slotfase ver terug te dringen, maar ze waren niet in staat Feyenoord nog pijn te doen. Sterker nog, het was Feyenoord dat vanuit de omschakeling via uitgerekend invaller Jørgensen de 0-2 maakte. Zo loopt Feyenoord geen averij op in aanloop naar de toppers, maar Advocaat weet wel dat het in die wedstrijden beter zal moeten, wil de ploeg een resultaat halen. Maar eerst, zoals hij al waarschuwde, moet het eerst tegen PEC Zwolle een goed resultaat halen midweeks. 

Opstellingen en beoordelingen*

Sparta: Maduka Okoye 6; Mica Pinto 6, Michaël Heylen 6,5, Tom Beugelsdijk 6, Dirk Abels 6 (74. Jeffry Fortes -); Deroy Duarte 5 (46. Reda Kharchouch 6,5), Abdou Harroui 6, Mario Engels 5, Adil Auassar 5,5 (74. Bryan Smeets -), Wouter Burger 5,5 (58. Sven Mijnans); Lennart Thy 4,5 (84. Danzell Gravenberch -).

Feyenoord: Nick Marsman 6; Tyrell Malacia 5,5, Marcos Senesi 6, Uros Spajic 6 (46. Eric Botteghin 6), Lutsharel Geertruida 6,5; Mark Diemers 5,5, Leroy Fer 5,5, Jens Toornstra 5,5; Luis Sinisterra 6 (65. Ridgeciano Haps 6,5), Lucas Pratto 5,5 (71. Nicolai Jørgensen -), Steven Berghuis 5,5.

Man of the match: Lutsharel Geertruida

*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen