Oliver zou Pickford nu rood hebben gegeven voor Van Dijk-charge

Oliver zou Pickford nu rood hebben gegeven voor Van Dijk-charge

10 januari 2021 – De Engelse scheidsrechter Michael Oliver heeft spijt van zijn beslissing om Everton-keeper Jordan Pickford géén rode kaart te geven voor zijn charge op Virgil van Dijk. In het duel waarin de Nederlandse centrale verdediger zwaargeblesseerd raakte, kon de goalie niet bestraft worden, omdat Van Dijk buitenspel had gestaan. Dat was een vergissing, zo geeft Oliver achteraf toe.De VAR zou de beelden niet eens opnieuw hebben bekeken, omdat de Nederlander buitenspel stond voorafgaand aan het incident. Desondanks had de VAR de beelden mogen bekijken en kunnen constateren dat de overtreding op zichzelf een rode kaart waard was geweest. Dat had ook gemogen, ondanks dat het zich afspeelde in een situatie in buitenspel.

"Als het geen buitenspel was geweest, dan had ik een strafschop gegeven", blikt Oliver tegenover The Daily Mail terug op de situatie. Dat was de boodschap die hij ook meedeelde aan de VAR. "We hadden weliswaar voor buitenspel moeten fluiten, maar ook Pickford weg moeten sturen. Ik werd door het vraagstuk over de penalty helemaal weggetrokken bij de roekeloze overtreding. Pickford had ik met rood moeten bestraffen, maar we verloren het grotere geheel uit beeld."

Lees ook: 'VAR wist niet dat hij mocht ingrijpen ondanks buitenspel Van Dijk'

Dat Oliver vervolgens heel veel kritiek kreeg op zijn besluit, verbaasde hem. "Op het veld was er niemand die om een rode kaart vroeg", aldus Oliver, die in het veld vooral zag dat Pickford zich onnodig breed maakte. De roekeloze manier waarop hij dat deed, had met terugwerkende kracht een rode kaart op moeten leveren. Omdat het moment wél beoordeeld was, kon een straf met terugwerkende kracht ook niet worden opgelegd.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 maart 2021

  2. vrijdag 5 maart 2021

  3. donderdag 4 maart 2021