Kleine domper Koeman: hamstringproblemen voor Araújo

Kleine domper Koeman: hamstringproblemen voor Araújo

10 januari 2021 – Ronald Koeman heeft een kleine domper moeten incasseren uit de ziekenboeg: de oefenmeester moet het voorlopig stellen zonder Ronald Araújo. De centrale verdediger kampt met een klein probleem aan zijn hamstring en bleef om die reden tegen Granada dit weekend al op de bank. De kans dat hij woensdagavond tegen Real Sociedad voor de halve finale van de Spaanse Super Cup alweer inzetbaar is, is miniem.

Dat heeft FC Barcelona laten weten. 'Zijn inzetbaarheid zal afhangen van de vorderingen die hij maakt op de training', schrijven de Catalanen. Aangezien het een spierprobleem is, zal Koeman geen risico nemen met zijn pupil. Een week na het treffen met Sociedad wacht de bekerontmoeting met Cornellà en mogelijk tussendoor nog de Super Cup-finale, als van Real Sociedad gewonnen wordt.

Araújo (21) is in de schaduw van Pedri (18) een ander groot talent dat veel minuten maakt onder Koeman. Mede door de blessure van Gerard Piqué kreeg de sterke verdediger al snel een kans en greep die met beide handen. Bij zijn afwezigheid stonden Clement Lenglet en Óscar Mingueza (21) centraal achterin bij FC Barcelona, bij de 0-4 zege bij Granada.

gerelateerd