Van den Brom baalt: "Tweede helft was het bijna helemaal niets"

10 januari 2021, 11:33

John van den Brom zag zaterdagavond een onherkenbaar RC Genk. De Nederlandse coach ging onverwacht onderuit tegen Kortrijk (2-1) en zodoende kan Club Brugge zondagavond uitlopen op de nummer twee van de Jupiler Pro League. "In de tweede helft was het bijna helemaal niets", baalde de oefenmeester.

Dat zei Van den Brom tegenover Sporza over de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/378276/van-den-brom-lijdt-met-genk-dure-nederlaag-bij-kortrijk/,_blank,nederlaag]. "De eerste helft speelden we best goed, ondanks we een doelpunt tegen kregen. Ik denk dat we zelf drie of vier mogelijkheden kregen om meermaals te scoren", zag de Nederlander twee totaal verschillende helften van zijn elftal, want na de pauze stortte Genk compleet in.

"Helemaal niets in balbezit, heel veel slechte keuzes, slechte passes. Totaal niet wat ik normaal gezien gewend ben van mijn team", baalde Van den Brom. "Maar daarnaast hebben we ook niet goed verdedigd. Ik wou bijna zeggen slecht, maar ik houd het bij niet goed."

Lees ook: Van den Brom moet na zege brandje blussen na penaltyruzie

En dus liet Genk na om de koppositie tijdelijk over te nemen van de Nederlandse enclave Club Brugge, dat zodoende kan uitlopen. "Als je ambities hebt om bovenin mee te willen blijven draaien, dan moet je beter voor de dag komen als team", weet hij. Aan onderschatting lag het volgens Van den Brom niet. "ls er te veel zelfvertrouwen was, hebben we echt een probleem. Maar dat heb ik niet gezien. Zolang ik hier trainer ben, zal dat nooit gebeuren. Dat leeft ook helemaal niet in de groep."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen