Almere City FC
0 – 2
NEC

Koeman baalt van Spaanse pers over Puig en looft goals Messi

Koeman baalt van Spaanse pers over Puig en looft goals Messi

10 januari 2021 – Ronald Koeman won zaterdagavond voor de derde keer op rij met FC Barcelona en net als in de eerdere duels van 2021 deed het dat op overtuigende wijze. Toch was de Nederlander niet bepaald vrolijk in de Spaanse pers en dat had vooral te maken vanwege de kritische vragen over de wisselspelers. Met name de vragen over Riqui Puig, het grote talent dat men in Catalonië graag meer minuten ziet maken, kwamen de Nederlander zijn oren uit.

"Jullie doen net alsof ik iets tegen Riqui heb", begon Koeman zijn vlammende betoog, nadat gevraagd werd waarom de middenvelder pas ruim een kwartier voor tijd in de ploeg kwam. "Maar dat is onzin. Dat ik laatst zei dat jonge spelers soms ergens anders beter minuten kunnen maken, ging niet alleen over hem, maar over al onze jonge spelers. Konrad de La Fuente, Júnior Firpo, Matheus. Die maken momenteel ook niet genoeg minuten."

Toch pakte de Spaanse pers dat weer op alsof het alleen over Puig zou gaan. "Dat is niet goed voor Riqui, maar ook niet voor mij. Ik wil het beste voor elke voetballer, écht", bezweerde Koeman. "Ik heb geen probleem met Riqui. Wat ik hem adviseer te doen? Dat bespreek ik met hem." Komende zomer is het talent transfervrij, wel zou de club in verregaande onderhandelingen zijn over een nieuwe verbintenis, waarbij Puig een prijskaartje van honderd miljoen euro krijgt.

Overwinning
Uiteraard was de Nederlander over de zege van de Catalanen (0-4 op Granada) veel meer tevreden. "Maar we zullen wel hard moten blijven werken en nederig blijven", waarschuwde Koeman na de derde La Liga-zege op rij, waarin hij Frenkie de Jong en Lionel Messi voortijdig wisselde. Messi ging zonder misbaar het veld af en wist dat hij rust kreeg. De onderlinge verstandhouding lijkt beter dan ooit.

Lees ook: Koeman looft Frenkie, maar wil nog meer scorend vermogen zien

"Dat is al vanaf de eerste dag zo tussen ons. Messi heeft hard moeten werken om in vorm te komen en daar heeft hij een tijdje mee geworsteld. Maar als hij een tijdje niet scoort, dan zijn mensen direct ontevreden over Leo. Maar ik niet", zei Koeman, die de kleine Argentijn de laatste tijd al veelvuldig in bescherming nam. Met opnieuw twee goals kroonde hij zich tot de huidige topscorer van de Primera Division.

gerelateerd