Cerny looft 'lieve' Oosterwolde: "Kwaliteit om ook voorin te helpen"

9 januari 2021, 23:19   Bijgewerkt: 9 januari 2021, 23:33

Bij afwezigheid van Danilo in de basiself zorgde Vaclav Cerny zaterdagavond voor twee van de vier FC Twente-goals tegen FC Emmen. Sinds eind oktober had de Tsjechische aanvaller geen doelpunt meer op zijn naam staan en dus was hij na afloop blij dat hij weer eens op die manier belangrijk kon zijn. 

"Het maakt mij niet uit", reageerde Cerny voor de camera van ESPN toen hem werd gevraagd met welke goal hij het meest blij was. Wel was de eerste - de openingstreffer - een echte spitsengoal, eentje die Cerny niet vaak maakt. "Vandaag speelden we met Luka (Ilic, red.) in de spits, dan weet je dat het iets anders gaat dan met Danilo. Dan moet je er voor elkaar zijn om de bezetting voor de goal te houden. Dat kwam zo uit: Jayden (Oosterwolde, red.) gaf een geweldige bal en ik was daar. De tweede was meer een buitenspeler-goal. Ik ben blij met allebei - en vooral met de drie punten."

Over Oosterwolde, die naast de openingstreffer ook de 0-3 van Jesse Bosch voorbereidde, was Cerny lovend. "Hij is heel jong (19, red.). Ik was ook heel jong toen ik in de Eredivisie kwam, dus ik praat veel met hem. Hij is zo lief; hij luistert, doet zijn ding en heeft een beetje schijt, wat ook belangrijk is. Dan heeft hij ook de kwaliteit om ons ook in de aanval zo te kunnen helpen", aldus Cerny, die 'heel veel potentie' ziet in zijn ploeggenoot.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen