Kerk schiet FC Utrecht in absolute slotfase naast FC Groningen

9 januari 2021, 23:17

FC Utrecht heeft zaterdagavond tegen FC Groningen in de absolute slotfase een 2-2 gelijkspel uit het vuur gesleept. De Groningers kwamen in de eerste helft snel op een 0-2 voorsprong door Patrick Joosten en Jorgen Strand Larsen, maar uiteindelijk wist de thuisploeg de 0-2 achterstand om te zetten na een 2-2 eindstand. Gyrano Kerk scoorde diep in de blessuretijd de gelijkmaker.

Met de vroegtijdige wissel van Eljero Elia (blessure) leek het een vervelende avond te gaan worden voor de gastheren. Toch wist Utrecht nog voor rust de aansluitingstreffer te maken. Het doelpunt van de Utrechters kwam op naam van Ramselaar, die via het been van FC Groningen-verdediger Ko Itakura voor de 1-2 ruststand tekende. Na een uur spelen begon Utrecht het initiatief naar zich toe te trekken en werd vooral via Gyrano Kerk dreigend. De aanvaller gaf de bal hard en laag voor, maar zag Django Warmerdam tegen Itakura opschieten. Kort daarna verlengde aanvoerder Willem Janssen een corner, waarna invaller Mimoun Mahi van heel dichtbij de 2-2 kon inkoppen. De aanvaller vergat alleen een hoek te kiezen, waardoor Padt relatief makkelijk zijn inzet pareerde.

Opstellingen en beoordelingen*:

FC Utrecht: Eric Oelschlägel 5, Django Warmerdam 5, Justin Hoogma 5.5, Willem Janssen 5.5 (75. Urby Emanuelson –), Mark van der Maarel 5; Bart Ramselaar 6 (81. Sander Van de Streek –), Simon Gustafson 6 (75. Moussa Sylla –), Joris van Overeem 6; Eljero Elia 3.5 (36. Mimoun Mahi 6.5), Adrian Dalmau 4.5, Gyrano Kerk 7

FC Groningen: Sergio Padt 6.5; Damil Dankerlui 5, Wessel Dammers 6.5, Ko Itakura 6, Bart van Hintum 6; Ahmed El Messaoudi 6, Alessio Da Cruz 5 (46. Tomas Suslov 5 –) (89. Sam Schreck –), Daniel van Kaam 5 (90. Remco Balk –), Gabriel Gudmundsson 6; Patrick Joosten 6.5 (66. El Hankouri 5 –), Jörgen Strand Larsen 7

Man of the match: Gyrano Kerk

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.