Twente opent 2021 sterk met zege op Emmen

9 januari 2021, 20:48   Bijgewerkt: 9 januari 2021, 22:05

FC Twente is het nieuwe jaar begonnen met een klinkende zege. Tegen een bleek en krachteloos FC Emmen hoefden de Tukkers zich niet eens bovenmatig in te spannen om de drie punten mee terug te mogen nemen naar Enschede. Vaclav Cerny, Queensy Menig en Jesse Bosch zorgden al voor rust voor een 0-3 tussenstand, waarna de tweede helft een formaliteit werd. Door treffers van nogmaals Cerny en Miguel Araujo eindigde de wedstrijd in 1-4.

FC Emmen en FC Twente openden het kakelverse jaar vanuit twee totaal verschillende perspectieven. Waar Twente boven ieders verwachting een van de revelaties van de eerste seizoenshelft was, daar moest Emmen concluderen dat het degradatiespook met slechts vijf verdiende punten toch echt op de Oude Meerdijk was gesignaleerd. Het goede voornemen van Dick Lukkien en zijn manschappen zal ongetwijfeld zijn geweest om het tij te keren, maar al vlug bleek dat dat nog een hels karwei gaat worden. Het balbezit was in het openingskwartier nog wel voor de Emmenaren, maar bij de eerste de beste Twente-aanval was het prompt raak. Jayden Oosterwolde mocht volledig onbedreigd de achterlijn halen, zag Cerny komen inlopen en legde goed breed. De huurling van FC Utrecht kon vervolgens simpel binnenwerken: 0-1.

Met het maken van de 1-4 haalde Twente ook definitief de angel uit de wedstrijd. De ploeg van Ron Jans ging het duidelijk rustiger aan doen, ongetwijfeld met het oog op de vele wedstrijden die ook in Enschede op de kalender staan voor het restant van januari. Gescoord werd er dan ook niet meer, waardoor Twente zich in punten in ieder geval tijdelijk naast nummer vijf AZ nestelt.  Voor iedereen bij FC Emmen was de conclusie ondertussen even pijnlijk als duidelijk: het is alarmfase één en enkele winterse versterkingen zijn geen overbodige luxe meer.

Opstellingen en beoordelingen:*

FC Emmen: Dennis Telgenkamp 5; Glenn Bijl 4.5, Miguel Araujo 5.5, Caner Cavlan 5; Simon Tibbling 4.5, Lucas Bernadou 5, Keziah Veendorp 5.5; Sergio Peña 5 (73. Nikolai Laursen -), Michael de Leeuw 4.5, Anco Jansen 4 (73. Donis Avdijaj -)

FC Twente: Joël Drommel 5; Tyronne Ebuehi 6.5 (89. Nathan Markelo -), Julio Pleguezuelo 6, Kik Pierie 6, Jayden Oosterwolde 7.5; Ramiz Zerrouki 7.5, Godfried Roemeratoe 6.5, Jesse Bosch 7 (89. Lindon Selahi -); Vaclav Cerny 7.5 (80. Thijs van Leeuwen -, Luka Ilic 6.5 (80. Daan Rots ), Queensy Menig 7 (62. Danilo 6.5)

Man of the Match: Vaclav Cerny

*Spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen