Swingend Barça dankzij Messi en Griezmann langs Granada

Swingend Barça dankzij Messi en Griezmann langs Granada

9 januari 2021 – 2021 lijkt vooralsnog het jaar van de wederopstanding van FC Barcelona. Na een slecht eerste halfjaar onder Ronald Koeman werd zaterdagavond voor de derde keer na de jaarwisseling een uitwedstrijd gewonnen. Dit keer werd er weinig heel gelaten van Granada; een masterclass van Lionel Messi en Antoine Griezmann resulteerde in een 0-4 overwinning.

Met opnieuw Frenkie de Jong en Sergino Dest in de basis wilde Barcelona in Granada verder gaan waar het gebleven was. Waar de club in de eerste seizoenshelft slechts één uitwedstrijd in de competitie wist te winnen, waren dat er in de eerste week van 2021 al twee. SD Huesca en Athletic Bilbao werden daarin verslagen. De derde zou tegen Granada volgen.

Dat begon in minuut elf, toen Antoine Griezmann helemaal vrij werd gevonden in de zestien van de thuisploeg en daarvan wist te profiteren. Het appèl voor buitenspel werd genegeerd en dus kwamen de Catalanen vroeg op voorsprong. Deze voorsprong werd snel uitgebreid door Lionel Messi, die op aangeven van Griezmann hard in de kruising schoot. Vlak voor rust was het opnieuw raak voor de Argentijn. Hij nam zijn vrije trap slim door laag onder de muur door de hoek in te schieten: 0-3.

Na rust werd de eindstand bepaald door Antoine Griezmann. Hij nam een voorzet van Ousmane Dembélé met links knap aan, om vervolgens met rechts vanuit de moeilijke hoek voor de tweede keer de doelman te passeren. In het laatste halfuur werd niet meer gescoord, maar kwam de thuisploeg nog wel met tien man te staan. Jesus Vallejo voorkwam middels een overtreding een kans voor Martin Braithwaite en werd daarvoor bestraft.

De opmars van Barcelona in deze zware januarimaand met veel uitwedstrijden zet zo nog even door. De ploeg van Koeman staat derde met 34 punten en moet alleen Atlético Madrid (38 punten, drie wedstrijden minder gespeeld) en Real Madrid (36 punten, één wedstrijd minder) nog voor zich dulden. 

gerelateerd