Twente zonder Danilo: "Niet verstandig om met hem te beginnen"

Twente zonder Danilo: "Niet verstandig om met hem te beginnen"

9 januari 2021 – In de eerste competitiewedstrijd van 2021 moet FC Twente het stellen zonder topscorer Danilo. De Braziliaanse spits bezocht zijn familie in zijn thuisland tijdens de winterstop en moest vervolgens in quarantaine. Daardoor miste hij enkele trainingen en vond trainer Ron Jans het niet verstandig om hem op te stellen.In gesprek met Tubantia lichtte Jans het ontbreken van Danilo toe. "Gezien het zware programma dat ons de komende weken te wachten staat, vinden we het verstandiger om vanavond - na slechts twee groepstrainingen - niet met hem te beginnen." De spits zit overigens wel op de bank.

De vraag rijst waarom Danilo in quarantaine moest, terwijl dat voor de Zuid-Amerikanen van Ajax en Feyenoord niet gold. Zo mogen onder meer Lisandro Martínez en Marcos Senesi dit weekend gewoon in actie komen. "Ik kan niet oordelen over andere clubs", reageerde Jans. "Het enige wat wij doen is het volgen van de regels van het RIVM."

Ondanks de afwezigheid van Danilo staat Jans achter de keuze om hem zijn vakantie in Brazilië te laten doorbrengen. "Die jongen heeft bijna een jaar zijn familie niet gezien. Op deze manier bereik je voor de lange termijn veel meer. Als je de jongens verplicht hier vasthoudt, zijn ze enorm teleurgesteld. We hebben heel goede afspraken met hem gemaakt en die is hij allemaal nagekomen."

Zonder Danilo trapt FC Twente vanavond om 18.45 uur af tegen FC Emmen. Ook Wout Brama ontbreekt wegens een blessure. Zijn plek wordt ingenomen door Ramiz Zerrouki. De afwezigheid van Danilo wordt opgevangen door het naar voren schuiven van Luka Ilic. Jesse Bosch krijgt zijn plaats op het middenveld terug.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 3 maart 2021

  2. dinsdag 2 maart 2021