'Hendrix spreidt vleugels uit en verruilt PSV voor Spartak Moskou'

'Hendrix spreidt vleugels uit en verruilt PSV voor Spartak Moskou'

9 januari 2021 – Jorrit Hendrix staat op het punt PSV te verlaten. De 25-jarige middenvelder is volgens het Eindhovens Dagblad onderweg naar Rusland, waar hij een contract bij Spartak Moskou gaat tekenen. De Eindhovense club ontvangt een 'bescheiden transfersom' voor Hendrix, die in totaal zestien jaar bij PSV speelde.Ook Voetbal International maakt melding van de nakende transfer. Hendrix zet, mits hij de medische keuring met succes doorstaat, naar verluidt uiterlijk maandag zijn krabbel onder een meerjarig contract bij de Russische grootmacht. Door hem aan Spartak Moskou te verkopen, verdient PSV nog iets aan Hendrix. In Eindhoven beschikt de middenvelder over een aflopend contract.

Hendrix streek in 2004 neer in de jeugdopleiding van PSV en debuteerde negen jaar later in de hoofdmacht. Met de Eindhovense club won hij driemaal de landstitel en twee keer de Johan Cruijff Schaal. In totaal kwam hij tot 238 wedstrijden voor PSV, waarvan 173 in de Eredivisie. Dit seizoen kwam Hendrix onder Roger Schmidt weinig aan spelen toe.

Bij Spartak Moskou komt Hendrix terecht bij de huidige nummer drie van de Russische competitie. In de hoofdstad gaat de enkelvoudig Nederlands international werken onder de Duits-Italiaanse trainer Domenico Tedesco, die eerder aan het roer stond bij Schalke 04.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 7 maart 2021