Einde aan periode bij United nabij voor Fosu-Mensah

9 januari 2021, 09:23

De wegen van Manchester United en Timothy Fosu-Mensah gaan scheiden. De 23-jarige Nederlandse verdediger heeft groen licht gekregen om de Engelse grootmacht te verlaten, zo heeft trainer Ole Gunnar Solskjaer bekendgemaakt op de persconferentie richting de bekerwedstrijd tegen Watford.

Fosu-Mensah komt dit seizoen nauwelijks aan spelen toe bij Manchester United. In de Premier League mocht hij eenmaal opdraven en in de Champions League kwam hij twee keer als invaller binnen de lijnen. "Ik weet niet zeker of hij blijft of zijn kans zal pakken", zei Solskjaer vrijdag. "Hij heeft niet genoeg gespeeld, dus hij mag natuurlijk met clubs praten met het oog op een vertrek in januari."

Vindt Fosu-Mensah deze maand geen nieuwe club, dan loopt hij in de zomer gratis de deur uit bij Manchester United. "Het is moeilijk als je goede, getalenteerde spelers geen speeltijd kunt geven", vervolgde de trainer, die de professionaliteit van de Nederlander prees. "Hij zit nu op een punt dat hij weer moet gaan spelen. Het kan zijn dat hij in januari of in de zomer een nieuwe club vindt. Hij werkt hard en is er klaar voor om elders aan de slag te gaan."

Fosu-Mensah maakte in 2014 de overstap van de jeugdopleiding van Ajax naar Manchester United. De tweevoudig Oranje-international leek in het seizoen 2015/16 door te breken bij de Engelse grootmacht, maar werd er nooit een vaste waarde. Op huurbasis bij Crystal Palace en Fulham deed hij de afgelopen seizoenen de nodige ervaring in de Premier League op.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen