Sneeuwval in Spanje: Real vier uur in vliegtuig, Athletic nog thuis

8 januari 2021, 23:59

Real Madrid heeft vrijdag grote problemen met het vervoer gehad vanwege forse sneeuwoverlast. In Spanje viel in korte tijd heel veel sneeuw, waardoor de selectie van De Koninklijke liefst vier (!) uur lang vast stond op een landingsbaan in het vliegtuig. De selectie van Athletic Bilbao kon zelfs helemaal niet vliegen en maakte rechtsomkeer.

Hoewel het in Spanje bepaald niet vaak voorkomt, lag er vrijdagavond een flink pak sneeuw. Real Madrid wilde opstijgen voor een vlucht naar Pamplona (Osasuna), maar kreeg lang geen toestemming om op te stijgen. Na een vertraging van liefst vier uur, die de spelers van Zinedine Zidane moesten verblijven in het vliegtuig, kon er over de gladde ladingsbaan alsnog worden opgestegen en is er inmiddels voet aan de grond gezet in het noorden van Spanje.

Dat geldt niet voor Athletic Bilbao, dat juist op bezoek gaat in Madrid om te spelen tegen koploper Atlético. Alle vluchten in de richting van Madrid werden geschrapt, waardoor de ploeg die afgelopen woensdag nog verloor van FC Barcelona (3-2), nog niet is aangekomen in de Spaanse hoofdstad. De ploeg hing in de lucht boven Madrid, maar moest terugkeren toen daar niet geland kon worden. Achter meer wedstrijden staat een vraagteken en dat heeft anders dan in Engeland en Italië niets te maken met corona, maar alles met de sneeuwval.

Op een wat lager niveau bij Rayo Vallecano, de nummer vier van de Segunda División – het tweede niveau van Spanje, moesten de spelers zelf flink aan de bak om de club te verlaten. Onder andere de auto van de trainer werd geduwd om hem op gang te krijgen. De club zette de kolderieke beelden online:

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen