Bayern München verdedigend instabiel en verliest van BMG: 3-2

8 januari 2021, 22:26   Bijgewerkt: 9 januari 2021, 08:12

Bayern München is momenteel niet langer ongenaakbaar in de Bundesliga. Nadat de ploeg vlak voor de jaarwisseling punten morste tegen Union Berlin, ging het vrijdagavond onderuit tegen Borussia Mönchengladbach. Een 0-2 voorsprong werd pijnlijk uit handen gegeven door Der Rekordmeister dat vooral verdedigend problemen heeft. Zodoende kan het later deze speelronde de koppositie verliezen aan RB Leipzig. 

Met name het aantal tegendoelpunten is opvallend voor de ploeg van Hansi Flick (24! in totaal momenteel al). In de Bundesliga dateert de laatste clean sheet bovendien alweer sinds 24 oktober 2020, terwijl dat überhaupt de enige keer is dat Manuel Neuer de nul hield in de laatste veertien (!) ontmoetingen. De ervaren doelman had in het begin van de wedstrijd overigens een hele fraaie draai in huis op zijn eigen achterlijn, waarmee hij een jagende BMG-aanvaller uitkapte.

Maar het ging nog verder mis voor Der Rekordmeister: meteen na de pauze verspeelden de bezoekers de bal in de opbouw en kwam die voor de voeten van Florian Neuhaus. Hij schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied fraai in de bovenhoek: 2-3. Hoewel Peter Bosz over herbstmeister Bayern München vorige week nog zei dat die ploeg 'wel weer kampioen zou worden', is het met name verdedigend onvoldoende. Nummer zestien Arminia Bielefeld kreeg evenveel tegentreffers als Bayern. Door deze nederlaag kan het bovendien de koppositie later deze speelronde kwijtraken, al moet RB Leipzig dan wel Borussia Dortmund verslaan. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen