'Ajax zet een streep door wintertransfer van Álvarez'

8 januari 2021, 22:59

Edson Álvarez (23) mag in de winterstop niet vertrekken bij Ajax. Valencia had concrete interesse in de Mexicaan voor een huur- dan wel kooptransfer, maar de Amsterdammers hebben de middenvelder inmiddels nul op rekest gegeven voor een (tijdelijk) overgang. 

Dat schrijft het Algemeen Dagblad althans. Mede door de terugkeer van Davy Klaassen verdween het sportief perspectief het afgelopen half jaar voor Álvarez, toch wil Erik ten Hag geen concessies doen aan zijn huidige spelersgroep. Eerder deze week is die boodschap ook overgebracht aan de voetballer en diens zaakwaarnemer. Een overgang zou volgens het AD 'onbespreekbaar' zijn.

Lees ook: Ten Hag wil Álvarez houden: "Elke speler hard nodig"

Hoewel Ajax ruim vijftien miljoen euro betaalde voor de diensten van Álvarez, was de Mexicaan bijna nooit onomstreden in dienst van Ajax. De laatste weken voor de winterstop deed de Mexicaan het overigens prima in invalbeurten. In totaal kwam Álvarez tot dusver tot 36 wedstrijden in anderhalf jaar tijd, waarin hij tweemaal scoorde.

Alvarez' grootste pijn zit echter in zijn privé-situatie. Zijn vriendin Sofia en zijn vijftien maanden oude Valentina zijn namelijk nog niet welkom in Nederland. Hij rekent het Ajax aan dat de verblijfsvergunning niet is geregeld. In Spanje had hij herenigd kunnen worden met zijn gezin, maar daarvoor zal hij in elk geval nog zes maanden moeten wachten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen