Bosz over Van de Beek: "Waarom haalt United hem?"

8 januari 2021, 17:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Peter Bosz snapt niet wat de bedoelingen zijn van Manchester United met Donny van de Beek. De oud-coach van de voormalig Ajacied spreekt zich uit over de transfer die The Red Devils deden. Ook over de transfer van Kai Havertz, van honderd (!) miljoen euro, heeft de Nederlander vragen: hij ziet dat Hakim Ziyech zich sneller heeft aangepast. 

"Ik vraag me af waarom Manchester United Donny van de Beek heeft binnengehaald", zegt Bosz tegenover The Athletic. "Ze hebben al de beste speler van de competitie op die positie: Bruno Fernandes. (…) Bovendien is er op het middenveld van United geen plaats voor een andere nummer tien. Donny kan ook wel als nummer zes spelen, mits de ploeg compact speelt. Als het veld te groot wordt, moet je hem niet in die rol gebruiken."

Ook over het plan van Chelsea met Havertz – die vorig seizoen Bayer Leverkusen voor honderd miljoen euro inruilde voor The Blues – heeft Bosz vragen. "Ik snap waarom Chelsea hem heeft gehaald, maar ik zie het idee dat Frank Lampard met hem heeft momenteel, niet", uitte Bosz een kritische noot op de Chelsea-manager. "Wel is het goed dat Frank hem beschermt in de media."

Bosz ziet ook dat Hakim Ziyech, met wie hij eerder samenwerkte bij Ajax, zich duidelijk beter aanpast bij Chelsea. De Nederlander ziet een groot verschil tussen beide: Havertz is meer een nette jongen. "En Ziyech is van de straat. Als er een vrije trap is, gaat hij er gewoon achterstaan en neemt hem. Dat is Hakim", zei Bosz over het bravour van de middenvelder.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen