Koeman looft Frenkie, maar wil nog meer scorend vermogen zien

Koeman looft Frenkie, maar wil nog meer scorend vermogen zien

8 januari 2021 – Ronald Koeman is tevreden met de nieuwe rol van Frenkie de Jong op het middenveld van FC Barcelona. Toch vindt de keuzeheer dat de oud-Ajacied nog meer moet gaan scoren, omdat de Catalanen minder afhankelijk moeten worden van alleen de aanvallers. "We hebben middenvelders nodig die 8-10 goals per seizoen scoren."

Dat zei Koeman tijdens de persconferentie, geciteerd door El Mundo Deportivo. "We hebben met Frenkie gesproken over de rol die hij moet hebben in het team. Hij is een speler die de achterhoede kan helpen in de opbouw, maar we hebben hem nu voorin harder nodig. Die verantwoordelijkheid neemt hij ook op zich", aldus Koeman, die ziet dat zijn landgenoot de laatste tijd veel vaker gevaarlijker is en ook goals en assists op zijn naam schrijft.

Ook werd de ontwikkeling van Pedri besproken, een van de revelaties van de Catalanen. Misschien wel een speler voor het EK? "Dat is niet mijn beslissing, maar we kunnen veel positieve dingen zeggen over zijn toekomst. Niemand had verwacht dat hij al elke wedstrijd zou spelen, maar hij verdient het. Dat zal gaan met ups en downs, maar ik twijfel er niet aan dat hij zich alleen maar verder zal ontwikkelen", loofde Koeman zijn achttienjarige pupil, die een goede band heeft met Lionel Messi.

"Leo heeft vanaf de eerste dag dat hij terugkwam zijn best gedaan voor dit team", zei Koeman over de Argentijn, die de laatste weken weer vrolijker oogt. "Het heeft ons enorm geholpen om wedstrijden te winnen. Het is ook niet normaal dat hij elke wedstrijd drie doelpunten maakt", wilde Koeman van een mindere vorm in de eerste seizoenshelft van Messi niets weten.

Ook over Ousmane Dembélé was Koeman positief. "Ousmane is hier al jarenlang, maar heeft veel pech gehad met blessures. Het is moeilijk om op zijn huidige niveau te blijven, maar hij heeft dingen die Griezmann, Trincao of Messi niet heeft. Hij heeft een hele goede één-tegen-één-actie en kan op beide kanten uit de voeten. Ik hoop dat hij dit niveau nog lang volhoudt", zei Koeman, die aangeeft alle focus te hebben op het duel met Granada dit weekend en wilde dan ook niets weten van de naderende wedstrijden voor de Super Cup.

Situatie op de transfermarkt
Uiteraard werd de Nederlandse coach ook nog even gevraagd naar de status op de transfermarkt, waarop FC Barcelona nog amper actief was onder zijn leiding. Toch hoopt Koeman nog op versterkingen. "Het is belangrijk voor de korte termijn. We willen de ploeg verbeteren en ik denk nog steeds dat op sommige posities meer concurrentie nodig is. Maar ik snap ook dat het lastig is, gezien de financiële situatie van de club", bleef Koeman begripvol.

gerelateerd