PEC Zwolle vindt met Misidjan gewenste nieuwe aanvaller

8 januari 2021, 10:26

De zoektocht naar een nieuwe aanvaller is voltooid door PEC Zwolle. De club is erin geslaagd om Virgil Misidjan aan zich te binden. De 27-jarige aanvaller heeft zijn contract bij 1. FC Nürnberg laten ontbinden en stapt transfervrij over naar Zwolle. Daar heeft hij voor anderhalf jaar getekend.

In het seizoen 2011/2012 debuteerde Misidjan bij Willem II. In 2014 vertrok de buitenspeler naar het Bulgaarse Ludogorets, waarmee hij onder meer actief was in de Champions League en de Europa League. Misidjan won met de Bulgaarse grootmacht vijf landstitels om vervolgens in 2019 bij Nürnberg in de 2. Bundesliga te gaan spelen. Die club verruilt Misidjan dus nu voor PEC.

"Toen ik via mijn zaakwaarnemer vernam dat PEC Zwolle interesse in mij toonde, is het balletje snel gaan rollen. Ik heb direct open kaart gespeeld. Ik vind op dit moment namelijk maar twee dingen belangrijk en dat is belangrijk zijn voor het team en mezelf laten zien. Voor elke nieuwkomer geldt dat hij zich eerst moet bewijzen op de trainingen. Daar ga ik vanaf het eerste moment dan ook hard mijn best voor doen", zegt Misidjan via de clubkanalen.

Technisch manager Mike Willems is blij met zijn komst. "Virgil is een hele rappe vleugelspeler die zowel op de linker- als rechtervleugel uit de voeten kan en de verdedigers zijn wil kan opleggen. Hij is vroeg vertrokken uit Nederland maar inmiddels gepokt en gemazeld. Virgil is het type speler waar wij naar op zoek waren. Zijn intrinsieke motivatie om voor PEC Zwolle te komen spelen, siert hem daarnaast ook. Ik hoop dat hij snel zijn draai vindt en van waarde gaat zijn voor het team."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen