Dumfries wil vertrekken met titel: "Moet dit jaar kampioen worden"

8 januari 2021, 07:51

Zowel Ajax als PSV kan dit weekend geweldige zaken doen in de strijd om de landstitel. Bij winst slaat de koploper een gat van vier punten met de Eindhovenaren, terwijl PSV bij een zege over Ajax heen gaat. Denzel Dumfries beseft dat er dit weekend veel op het spel staat.

De 24-jarige rechtsback is tevreden over de ontwikkeling van PSV en wil dit weekend zaken doen. "Dit weekend kunnen we in ieder geval een stap zetten", zegt hij tegen de NOS. "We zullen het nu ook in bepaalde wedstrijden moeten gaan laten zien. Dat soort wedstrijden komen er nu aan", zegt Dumfries, die in januari met PSV ook tegen AZ en Feyenoord speelt.

Meerdere PSV'ers, onder wie Dumfries, zullen komende zomer een stap willen maken. Of het een leegloop wordt, weet de international niet. "Ik denk dat je altijd een moment hebt waarop jongens gaan reflecteren en eraan gaan denken de volgende stap te maken. Engeland zou wel een competitie voor mij zijn, maar ik moet nog zien hoe alles gaat lopen."

Vertrekken met een landstitel zou Dumfries mooi vinden. "En ja, ik moet wel dit jaar kampioen worden. Zo denken meerdere jongens binnen het team erover. Vertrekken met een landstitel zou voor mij een ideaal scenario zijn", zegt Dumfries. "Op een gegeven moment voel je van beide kanten dat het een mooi moment zou kunnen zijn om na het seizoen de volgende stap te maken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen